Speerpunten

Ruimte geven. Grenzen stellen.

Een Nederland waarin we weer tegen elkaar zeggen: wat hebben we het hier goed voor elkaar. Dát gevoel, dat moet terug.

Digitaal Deltaplan

“Digitale vrijheid en veiligheid staat steeds meer onder druk: (lokale) overheden, ziekenhuizen, Universiteiten zoals de Universiteit van Maastricht, Waternet zijn bekende voorbeelden van waar cybercriminelen of hackers met kwaadaardige bedoelingen die IT-systemen gijzelen met ransomware, of ethische hackers zoals Daniel Verlaan die met enige regelmaat kwetsbaarheden in digitale systemen voor overheidsdiensten, private bedrijven of kritieke infrastructuur zoals de Erasmusbrug aantonen”.

Ook wil ik me hard blijven maken om de digitale stilstand bij de overheid te doorbreken. De digitale infrastructuur van de overheid is niet op orde en ik wil mijn 20 jaar ervaring in de IT sector gebruiken om een dienstbare en toegankelijke digitale overheid te realiseren.

Hawre Rahimi

Cybersecurity, Onderwijs & (Duurzaam) Ondernemerschap

Ik heb ervaring, passie en ideeën voor meerdere onderwerpen, gebaseerd op mijn carrière, eigen skill sets en waar ik zowel economische kansen voor Nederland zie, als zowel kansen als bedreigingen voor bijvoorbeeld onze cyberveiligheid. Eigenlijk komen al deze drie onderwerpen zowel in mijn carrière, privé leven en plannen en ideeën om Nederlander mooier, slimmer, duurzamer en veiliger te maken samen. Een belangrijke rol ligt daarin voor het onderwijs, maar ook het voorbereiden van jonge talenten op het ondernemerschap, zodat zij bij kunnen dragen aan nieuwe innovatieve IT, duurzame oplossingen om de uitdagingen van de 21e eeuw op sociaal, economisch, klimaat & IT en cybersecurity uitdagingen aan te gaan. Ik hoop dat jullie de tijd willen nemen om hier wat meer over te lezen in de hierop volgende mini hoofdstukken, maar mij ook te voeden via de diverse (digitale) manieren om mij te bereiken, zoals per mail, diverse sociale media en uiteraard ook (video)belafspraken en zodra het weer veilig kan, ook vaker fysieke ontmoetingen.

Onderwijs (terug naar de basis)

Basisvaardigheden (meer)taligheid, rekenen in combinatie met digitale vaardigheden en digitale veiligheid terug in het curriculum onderwijs. 21st. Century skills in het MBO.

Ondernemer en ondernemerschap

Als ondernemer weet ik, hoe hard bedrijven moeten knokken voor hun voortbestaan. Daarom heb ik me in de Tweede Kamer altijd ingezet voor al die ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, het kloppend hart van ons land. Hun vrijheid gaat nog te vaak ten onder aan onnodige regelgeving, daar verzet ik mij tegen.

Wil je meer lezen over de achtergronden van mijn speerpunten? Laat dan je e-mailadres hier achter. Je ontvangt dan de pdf in je mailbox.

Klik hier onder bij inschrijven nieuwsbrief

Ja gaat akkoord met het privacy & cookies protocol